Tijana Bogdanović - ponos Srbije, ponos Rasine
Ivan St. Rizinger
Četvrtak, 29. Jul 2021.

Srpska olimpijska diva Tijana Bogdanović rođena je u Kruševcu 4. maja 1998. godine. Ova sad već slavna srpska reprezentativka u tekvondu je članica tekvondo kluba Galeb, majstor tekvondoa treći dan.

Tijana trenira tekvondo od svoje četvrte godine, aktivno se takmiči od 2004. Trostruki je uzastopni prvak Balkana, juniorski prvak Evrope do 46 kilograma i svetski prvak do 49 kilograma. Tokom 2015. između ostalog osvojila je srebro na Evropskim igrama u Bakuu, zlatnu medalju na Fuđaira Open turniru, bronzu na Gran priju u Mančesteru, kao i srebro na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Rusiji, što je bila njena prva seniorska medalja. Na kvalifikacionom turniru u Istanbulu, Tijana je ostvarila u januaru 2016. tri pobede i obezbedila mesto na Olimpijskim igrama 2016. kao 72. predstavnik Srbije. Potom je u maju 2016. postala šampion Evrope u tekvondu.

Olimpijski komitet Srbije dodelio joj je nagradu za najbolju mladu sportistkinju 2015. godine, a dobila je i „Zlatnu značku“ dnevnog lista Sport u istoj kategoriji. Do sredine 2016. godine je pohađala Sportsku gimnaziju u Beogradu.

Osvojila je srebrnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, dok se ovih dana u Tokiju dokopala i bronzanog odličja u kategoriji do 49 kilograma.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E