Miloš Đurović – preko Principa do Stefana Nemanjića
Ivan St. Rizinger
Nedelja, 28. April 2019.

Miloš je rođen u Kruševcu 1991. godine. Svoje prve pozorišne uloge ostvaruje kao član glumačke sekcije u Gimnaziji. Završio je osnovne studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i upisao master studije. U prvoj sezoni serijala "Nemanjići" veliku pažnju privukao je Miloš Đurović koji u seriji glumi Stefana Nemanjića i zaljubljuje se u svoju sestru Rašku.

Debitovao je u filmu Srđana Koljevića "Branio sam Mladu Bosnu". Reditelj Srđan Koljević, poverio se u jednom intervjuu pre tri godine da je glumca Miloša Đurovića za ulogu Gavrila Principa pronašao među konobarima dok je ispijao espreso u jednom beogradskom kafiću.

Kao Gavrilo Princip u filmu "Branio sam Mladu Bosnu"

- Napravio sam kasting i našao sve mlade glumce, koje sam tražio za uloge Mladobosanaca. Ideja je bila da njih moraju da igraju glumci, koji su vršnjaci tih momaka. Jedino nisam mogao da pronađem mladog glumca za ulogu Gavrila Principa zato što je tu potrebna i neka vrsta fizičke sličnosti. Ono što je meni bilo važno je taj pogled, koji je sugestivan koji mi svi pamtimo iz istorijskih knjiga i čitanki - pričao je Koljević i objasnio kako je na nesvakidašnji način našao svog Gavrila Principa.

- U kafiću sam naručio produženi espreso sa svojom ćerkom koja je student režije i rekao joj: "Vidiš ovaj konobar koji nam donosi kafu, meni treba glumac koji ima takav pogled". Onda je ona rekla: "Tata, to je student četvrte godine glume iz Kruševca". On je rekao da nije bio na kastingu jer je taj dan išao kući u Kruševac pa sam ga ponovo pozvao na kasting - rekao je Koljević.

U spotu grupe Stray Dogg

Miloš se nedavno i te kako istakao u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine". Da čitava priča bude još zanimljivija ulogu Stefana Prvovenčanog podelio je sa još jednim slavnim Kruševljaninom - Vojinom Ćetkovićem: - Vojin i ja smo se videli nekoliko puta i jasno se dogovorili o tome ko je Stefan Provenčani. Nas dvojica smo ista škola, obojica iz Kruševca. Studirali smo kod najboljeg profesora glume Vladimira Jevtovića. Dogovorili smo se o nekim okvirima i držali se toga.

"U plamenu strasti" - Gimnazija Kruševac (2009.)

Televizija Pink nedavno je najavila svoj prvi veliki serijski projekat - istorijsko ljubavnu dramsku seriju “Crveni mesec”. Ljubavna, ali i snažna istorijska priča smeštena je u period od avgusta 1913, nakon pobede Srbije u Balkanskim ratovima kada je povratila deo teoritorije, do kraja 1915. godine, kada je austrougarska vojska okupirala Beograd. Glavni junak, mladi srpski oficir koga tumači Miloš Đurović, vraća se sa ratišta u rodnu kuću. Svadba mu je, tradicionalno, već zakazana, ali zaplet priče počinje kada ćerka austrougarskog poslanika, koju igra Ivana Dudić, baci oko na njega.

"Crveni mesec" - foto: Pink (promo)

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E