Milomir Jakovljević Šofer, legendarno Napretkovo krilo
Ivan St. Rizinger
Četvrtak, 23. Septembar 2021.

Jakovljević je rođen 1954. godine u kruševačkom selu Šavrane, a član Napretka postao je 1969.godine, još kao pionir. U postavi prvog tima Napretka najčešće je igrao na poziciji desnog krila.

Posebno se pamti njegov doprinos u odlučujućem meču za ulazak u Prvu ligu 1976.godine, protiv beogradskog Rada, kada je Napredak pobedom od 8:2, dva kola pre kraja prvenstva obezbedio povratak u elitni rang takmičenja nakon 25 godina, kao i u prijateljskom meču protiv londonskog Totenhema iste godine, kada su Kruševljani slavili rezultatom 4:0. Jakovljević je u prvoj Napretkovoj prvoligaškoj sezoni 1976/77. bio zvanično ocenjen kao najbolje desno krilo u tadašnjoj Jugoslaviji. Čuvena je utakmica Partizan-Napredak u BG, (na kojoj su Nemci došli da gledaju Partizanove fudbalere), na kojoj je Napredak ponizio Partizan sa 3:0 (1978/79) Na toj utakmici je Šofer dao jedan i namestio još jedan gol.

Posle uspešne karijere u Napretku, Jakovljević je od 1977.godine proveo nekoliko godina u nemačkoj ekipi Štutgart-kikers, mnogo godina kasnije slavni nemački reprezentativac Jirgen Klinsman izjavio je da mu je Šofer bio dečji idol.

Nakon fudbalske karijere bio je dugo godina zaposlen u Trajal-korporaciji. Preminuo je u decembru 2015.

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E