Marta Bjelica: Pripadam tamo nekoj klupi u porti u Kruševcu
Ivan St. Rizinger
Utorak, 19. April 2022.

Jedna od najeksponiranijih i najautentičnijih akterki novog, snažnog talasa srpske glumačke scene, Marta Bjelica, rođena je 25. decembra 1992. godine u Kruševcu. Nakon tek završenog drugog serijala "Močvare" od ovog vikenda ponovo je u centru pažnje televizijske publike jednom od glavnih uloga u trećoj sezoni kultne serije "Državni službenik".

Martu Bjelicu, zapazili smo kao hrabru operativku Službe državne bezbednosti, Krleta, čiji lik tumači u seriji "Državni službenik", producenta Predraga Antonijevića i scenariste Dimitrija Vojnova. Budući da je odrasla na akcionim filmovima, Marta ne krije zadovoljstvo što joj se konačno ukazala prilika da se pokaže u svetlu uloge koja je, kako kaže, uvek pripadala muškarcima.

- Još kao dete sam trenirala razne sportove i volela sam da se tučem. Pravdoljubiva sam i nemam zadrške kada su moji voljeni u pitanju, jer ne dam da neko ugrožava one do kojih mi je stalo. Tu sam i našla ključ za lik Krleta, koja živi za posao i patriota je. Možda je način snimanja serije nov kod nas, ali smo zato zadržali autentičnost. Do sada nismo imali ženski, akcioni lik koji se u jednom trenutku pojavljuje ispred Gračanice - ponosna je rođena Kruševljanka koja je diplomirala glumu na FDU u Beogradu, u klasi Dragana Petrovića Peleta, gde je danas angažovana i kao stručni saradnik za scenski pokret.

Iz rodnog Kruševca, seli se u Budvu, gde završava osnovnu i srednju školu. Sledeća destinacija je Beograd. Gde Marta pripada - pitanje je koje joj je novinar nedavno postavio...

- Pripadam ljudima, moru, pripadam tamo nekoj klupi u porti u Kruševcu, nekom ćoškiću Starog grada u Budvi, porodici, ovom pozivu bez kog ne bih pripadala nigde. Pripadam gde mogu da volim i postojim.

Već njena prva veća televizijska rola učiteljice Mare u kultnim "Čizmašima" donosi joj globalnu popularnost. Iste 2015. snima i prvi film "Otadžbina", a zatim slede "Izgrednici" i lik Olje u "Sumnjivim licima". Upravo je, pored lika Adamove majke u seriji "Žmurke", svima upečatljiva i kao agent Krle u "Državnom službeniku". U profesionalnoj biografiji su još dva dela u kojima je ona bitan akter - "Volja sinovljeva" i "Mamonga".

 

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E