Jana Milić Ilić: Princeza balkanskih telenovela
Ivan St. Rizinger
Sreda, 19. Jun 2019.

Jana Milić Ilić je rođena u Kruševcu 31. decembra 1981. godine, a detinjstvo i ranu maldost provela u Aleksandrovcu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. 

Pored uloga u pozorištu, glumi i na televiziji i filmu. Poznata je po filmovima "Đavolja varoš" i "Srpski ožiljci", a proslavila se ulogama Lejle Bilić u hrvatskoj seriji „Larin izbor“ i Marine Filipović u aktuelnoj srpskoj seriji "Istine i laži". Od 2011. nekoliko sezona bila je stalna članica vrhunskog ansambla Kruševačkog pozorišta.

Larin izbor

Nakon gimnazije, Jana je upisala Filološki fakultet kako bi udovoljila majci koja je po zanimanju profesor književnosti. Nakon godinu dana, položila je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i odlučila je da studira glumu. Bila je u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a pored njega, veliku podršku joj je pružio i otac Tomislav.

Glumica se od malih nogu bavila sportom i trenirala je plivanje, latino ples i džez balet. O prijateljstvima iz detinjstva, u zavičaju, veli: – I dan-danas se družim s prijateljima iz osnovne i srednje škole. Možda se ne viđamo često, ali svaki put kad odem u moju Župu – Aleksandrovac, lepo se ispričamo i jedni prema drugima ophodimo kao da smo zajedno svaki dan.

Udata je za Miloša Ilića, producenta serijala "Ja imam talenat" i "Istine i laži".

Istine i laži

Dodaj komentar

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E