Autor fotografije: 
Restoran Bagdala
Vidovdanske nagrade 2019 - Trayal korporaciji
Subota, 29. Jun 2019.

Vidovdanska nagrada ove godine dodeljena je Trajal korporaciji, plakete su uručene Službi hitne medicinske pomoći, novinaru Dragoslavu Gogiću, doktorki Radi Joksimović Zmejkoski i reprezentativcu Srbije u košarci Draganu Milosavljeviću, a dodeljeno je i petnaest pohvala Grada Kruševca. Ovogodišnjim dobitnicima, vidovdanska priznanja je na svećanoj sednici Skupštine Grada Kruševca uručila gradonačelnica Jasmina Palurović. 

Već tradicionalno, nastupom hora “Sveti knez Lazar” i himnom Bože pravde, započeto je svečano zasedanje Skupštine Grada. Sednicu je otvorio predsednik Skupštine, Živojin Miloradović, nakon čega se odbornicima, članovima delegacija pobratimskih gradova, predstavnicima ovdašnjem društvenog, privrednog i političkog života i ostalim brojim gostima, obratila  gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović.

Uprkos teškom vremenu, smatramo da možemo biti ponosni na sve što smo zajedno ostvarili – rekla je Palurovićka, te istakla da smo kao Grad imali veliku podršku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, kao i bivšeg gradonačelnika a sada direktora Bezbedonosno informativne agencije, Bratislava Gašića.

Ona je kazala da su pored polaganja venaca na Spomenik kosovskim junacima, današnji dan, Vidovdan, obeležili i drugi važni događaji, poput otvaranja Trga glumaca, Parka “Srbija”, te dva kružna toka na Kosturnici.

Kao investicije koje su započete prošle i završene ove godine, Palurovička je izdvojila Avatura park na Jastrepcu u čiju je izgradnju resorno ministarstvo uložilo preko 37 miliona dinara, potom dogardnju sprata iznad postojećih prostorija Centra za osobe sa invaliditetom, gde su Ministarstvo privrede i Grad Kruševac obezbedili sredstva u iznosu od oko 12 miliona dinara, zatim Teretanu na otvorenom u naselju “Ujedinjene nacije” čiju je izgradnju Minisitarstvo omladine i sporta finansiralo sa blizu 2,3 miliona dinara, te pretvaranje tavanskog prostora u poslovni u Turističkog organizaciji, što je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finasiralo sa pet miliona dinara.

Kao investicije planirane za naredni period, između ostalog, navela je izgradnju još jedne javne garaže, rekonstrukciju vodovodne mreže u gradskim naseljima, rekonstrukciju ovdašnje Bolnice i vrtića “Golub mira”, izgradnju Zabavnog parka “Šarengrad”, adapatciju  dela Hale sportova, te rekonstrukciju zdravstvene stanice “Balšićeva”. Istakla je i to da je u toku i izrada Studije izvodljivosti za izgradnju regionlane deponije, da je postojeća javna rasveta zamenjena LED sijalicama, da je oblast energetske efikasnosti značajno unapređena, te da je Kruševac prvi grad u Srbiji koji je uradio Plan održive urbane mobilnosti.

Zahvaljujući pomoći Republike i ministarstava, realizovali smo mnoge projekte. Godina koja je pred nama donosi nove izazove i trebaće nam mudrosti, sloge i zajedništva. Želim da u tome budemo uporni, da verujemo u sebe i postavimo nove, visoke ciljeve – poručila je gradonačelnica, te čestitala Vidovdan prisutnima ali i svim građanima Kruševca.

Na svečanoj sednici Skupštine grada , uručena su vidovdanska priznanja koja se već tradicionalno dodeljuju zaslužnim pojedincama, ustanovama i preduzećima. Nagrade je uručila gradonačelnica, a ove godine, Vidovdanska nagrada pripala je Trajal Korporaciji za, kao je rečeno, “očuvanje i razvoj preduzeća, povećanje izvoza i doprinos ukupnom razvoju Grada”.

Plakete Grada Kruševca, uručene su Službi hitne medicinske pomoći kruševačkog Doma zdravlja ( za izuzetan doprinos u realizaciji sportskih i drugih manifestacija u Gradu), doktorki Radi Joksimović Zmejkoski (za izuzetan doprinos u preventivnoj zdravstvenoj zaštiti i edukaciji žena o značaju preventivnih pregleda), novinaru Dragoslavu Gogiću (za izuzetne rezultate ostvarene u novinrskom radu) i Draganu Milosavljeviću, reprezentativcu Srbije u košarci (za izuzetne sportske rezulate).

Pohvale Grada Krušeca ove godine dobili su: Književni klub “Bagdala“, Istorijski arhiv, JKP „Vodovod Krupševac“, KUD „Kaonički izvori“, Fudbalski klub Trajal, Dragan Anđelkovič, vlasnik „Viva 92“, Dragan Blažič, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, prof dr Zoran Avramović, Ljubodrag Obradović, Lazar Marković, učenik, Biljana Daničić, profesorka fizike, Bojan Jeftić, dobrovoljni davalac krvi, Svetislav Pavlović, potpukovnik u penziji, Miodrag Pantić i Zvonko Rajović, predsednik Društva baksuza, ugursuza i namćora „Dobra narav“.

U ime dobritnika, zahvalio se Miloš Nenezić, direktor Trajal korporacije, istakavši da su među ovogodišnjim dobitnicima vidovdanskih priznanja sjajna imena, te da mu je posebno drago što se  mislilo i o mladima koji su naša budućnost.

adaptive-image

Uz podsećanje da Trajal ove godine proslavlja  veliki jubilej, 130 godina postojanja i rada, Nenezić je kazao da ova nagrada pripada radnicima, samostalnom sindikatu, rukovodstvu fabrike, Gradu, poslovnim partnerima Trajala i prijateljima, svima „koji su svojim delovanjem omogućili da se Trajal reanimira, revitalizuje i postane stub Grada Kruševca“.

Iza svih nas stoji čovek koji je verovao u nas i bio nam čvrst oslonac i podrška, Bratisav Gašić, kome Trajal korpoarcija posvećuje ovu Vidovdansku nagradu – kazao je Nenezić, te poželeo da što više nas postiže vrhunske rezultate i da se naš grad i dalje razvija.

Nakon dodele Vidovdanskih nagrada, usledio je nastup glumaca Kruševačkog pozorišta, a svečana sednica završena je kada je gradonačelnica pročitala drugi deo Povelje „U ime živih“.

Izvor: KrusevacGrad

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E