Uskoro tjubing staza na Bagdali
Utorak, 18. Maj 2021.

Na Bagdali se pravi staza za tjubing, za sada se zna da će izgradnja tog zabavnog sadržaja koštati skoro 13,5 miliona dinara, a još uvek se ne zna ko će njome gazdovati – naplaćivati korišćenje i starati se o održavanju

Tjubing je originalni koncept sankanja koji zahvaljujući specijalnoj plastičnoj, klizavoj podlozi funkcioniše u bilo kom periodu godine, u bilo kojim vremenskim uslovima. To je zabava za decu i odrasle, a znači sankanje po pomenutoj podlozi u velikim gumama. 

Staza bi trebalo da bude završena do kraja aprila. 

Izvođač radova je uveden u posao 22.januara, a rok za izvođenje radova je 90 dana. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je za realizaciju projekta obezbedilo 10 miliona dinara, a donatori 3,49 miliona dinara. Ugovorena vrednost radova je 13,488  miliona dinara sa uračunatim PDV-om – navode u Gradskoj upravi. 

Napominju da je reč o inovativnom sistemu za letnje sankanje u gumi koji ima visoke sigurnosne standarde, a funkcioniše bez vode i struje, što znači da su troškovi održavanja minimalni. Gume su, kako dodaju, različitih dimenzija i dizajna, a postoji i efikasan sistem kočenja. 

Još uvek se ne zna koliko će se naplaćivati ta zabava niti ko će se starati o održavanju tog sistema. 

Radovi su u toku, a nakon završetka, Grad će krenuti u proceduru pripreme dokumentacije i doneti odluku o načinu korišćenja – navedeno je u odgovorima Gradske uprave.  

J.B.  

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E