TripAdvisor: "Bagdala" najbolji restoran u Kruševcu
Ponedeljak, 09. April 2018.

Po aktuelnim rezultatima, na listi zadovoljnih korisnika usluga, najpopularnijeg globalnog turističkog portala TripAdvisor.rs, naš restoran se našao na prvog mestu.

Zahvaljujući vašim glasovima stigli smo do samog vrha, a pošto se već nalazimo geografski na najdominantnijem mestu u gradu - red, požrtvovan rad i dobro vaspitanje nam nalažu da stremimo ka još uzvišenijim standardima. Dakle - dođite na Brdo, Brdo menja svest... na najbolji mogući način. 

"Najveća vrednost pozorišta bio je jedan čovek, Borislav Mihajlović, čika Bora. Bio je on glumac u Beogradu, završio je Dramski studio sa Matom i Darom Milošević, razboleo se, i lekar mu je rekao - najbolje da odete u neko mirno mesto gde je lep vazduh, i da se tamo oporavite. A na sreću, imao je završen Filozofski fakultet, diplomirao je nemački, i došao u Kruševac, kako mu je lekar preporučio. Iz prostog razloga: iznad Kruševca ima brdo po imenu Bagdala, koje je sinonim za Kruševac, pa, kad se kaže Kruševac, zna se - Bagdala. Tu su pre rata bili mali torovi, posle rata toga više nije bilo, tu su seljaci čuvali ovce, gore, na toj Bagdali, zatvorene noću u toru, pa ih preko dana puste da pasu. Onda oni tu dođu ujutro, a mi, koji tamo odemo da učimo, ponesemo lonče, znate, pa oni nama za pola dinara namuzu mleko koje se još puši, pa mi to popijemo. Onda nakon pola sata, kad odemo na drugu stranu Bagdale, i tamo uzmemo još jedno lonče i popijemo... I čika Bora se tu potpuno izlečio..." 

(Iz monografije "Čkalja" Ranka Munitića)

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E