Rekonstrukcija Trga kosovskih junaka
Petak, 16. Oktobar 2020.

Dobro odmiče dugo planirana i jedna od najznačajnijih investicija u Kruševcu – rekonstrukcija glavnog gradskog trga. Sredstva za rekonstrukciju – oko 380 miliona dinara izdvojeno iz gradskog budžeta, a kompletni radovi planirano je da budu gotovi do Vidovdana 2021, kada se obeležava 650 godina od osnivanja Kruševca.

Uz izmenjeni režim saobraćaja, uklanjanjem žardinjera, đubrijera, klupa i ostalog mobilijara sa trga ispred Doma sindikata od druge polovine avgusta odvijaju se radovi na rekonstrukciji Trga Kosovskih junaka koji su povereni kruševačkom građevinskom preduzeću Tehnogradnja D.O.O. Pošto nije moguće potpuno zatvoriti saobraćaj u centru grada, radovi će se izvoditi u nekoliko faza.

Prvo se rade toplovodna, vodovodna  i kanalitaciona infrastruktura, a posle toga podzemna garaža ispred Suda. Zbog početka radova na rekonstrukciji Trga uvedena je privremena izmena režima saobraćaja u centru Kruševca.

Radovi bi trebalo da budu završeni do sledećeg Vidovdana kada se obeležava 650. godišnjica osnivanja Kruševca. Sredstva su obezbeđena iz gradskog bužeta.

Kako se radovi budu završavali tako će delovi trga sukcesivno biti otvarani i puštani u saobraćaj. Trg kosovskih junaka dobiće potpuno novi izgled sa drugačijim arhitektonskim pristupom, a čitav projekat je urađen tako da će se vremenom stvoriti mogućnost da se motorni saobraćaj potpuno izmesti iz centra grada.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E