Proradili ugostiteljski objekti na otvorenom
Ponedeljak, 05. April 2021.

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje važe od dans od 6 časova ujutro, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje važe od danas (ponedeljak) od 6 časova ujutro, saopštila je sinoć Vlada Srbije, uz napomenu da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 do 22 časa.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od dans je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjena je živa muzika u baštama.

Kafići i restorani i dalje mogu da na šalteru prodaju hranu i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji. Još ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni. Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.

Vlada Srbije napominje da će od danas biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E