Autor fotografije: 
restoran Bagdala
"Pivo & kobasice": Pravo u centar najbolje zabave
Subota, 31. Avgust 2019.

Ta uvek neutralna igra sudbine spojila je prve večeri, trećeg po redu festivala "Pivo & kobasice", na terenu restorana "Bagdala" dva gotovo pa mitska lika vezana za američki Divlji zapad - Maršale i Džona Vejna... i jedna sjajna "pucačina" je krenula u nezaborav prisutnih.

U petak, 30. avgusta, na samom rubu emotivnog leta, krenula je još jedna priča sa Bagdale. Treća po redu. Nepretenciozna, u romantičnom polumraku, uz dobar izbor piva i savršene kobasice. Ljudi - opušteni i vedri, kao i zvezdano nebo, pomešano sa granama bagdalskog drveća. A ispod proplanka - svetli grad. 

Poslednji vikend, pre početka školske godine, svakako je idealan za još malo opuštenog pevanja uz dobro znanog izvođača, a večeras je to svakako jedan od poslednjih bastiona "novog primitivizma" na Balkanu, već sada ogrnut večnošću - glavom i bradom Goran Petranović - Riza, frontmen i autor tekstova legendarnog sarajevskog sastava Elvis J Kurtovich & His Meteors. Večeras uz njega nastupa i nova nada kruševačke rok scene, bend Prljavi zvuk. Sve će na kraju dobrom žurkom začiniti i poznati DJ Dragaš.

A sinoć je red vožnje baš dobro funkcionisao, opušteno ali energično.

Marshalli su, uz Prljavi zvuk, kruševački sastav koji je imao najviše letnjih nastupa, sa potpuno autorskim materijalom. Iz svirke u svirku osetan je njihov konstantni napredak, dok njihove pesme poprimaju sve definisanije obrise. "Neka leti - i treba da leti" - može da glasi, sažeto u tako malo reči, sve ono što im želimo. A oni nek rašire krila do kraja.

Famozni John Wayne, vlasnik jednog od najkapitalnijih regionalnih albuma 2017., po imenu "Tračak svetla", je zapravo sjajna kruševačka petorka, predvođena harizmatičnim frontmenom Miljanom Markovićem, autorom nekoliko SF romana, koji živi samo dve ulice ispod bagdalskog platoa!

Brojni regionalni portali proteklih godina objavljivali su hvalospeve o ovom jedinstvenog power pop sastavu, njihovi estetski savršeni video singlovi i dalje se vrte na svim kablovskim muzičkim kanalima... a oni su se mudro povukli u prostoriju za vežbanje i počeli da kuju svoju novu muzičku priču. Procnjuju da bi do Nove godine na tržištu mogao da se pojavi njihov novi EP sa četiri pesme. Zato je ovaj njihov živi nastup na Bagdali bio prilično bitan i raritetan, za sve ljubitelje dobrog zvuka, jer je to bila jedina prilika da i "domaća" publika spozna kreativnu moć Miljana i ekipe, koja svojim poimanjem pop zvuka 21. veka, ali i lucidnom poezijom, iz ovog grada pokušava da pomeri domaće standarde. Može se reći da su ovo jedino koncertno zagrevanje pred ulazak u studio odsvirali sa puno snage i emocija, što se dobro vidi i na priloženim fotografijama.

Za kraj vrele večeri pobrinuo se dobro raspoloženi DJ Brkati ugodnom šetnjom kroz najrazličitija razdoblja popularne muzike. 

Očekujemo vas i večeras na Brdu, uz Elvisa će biti nezaboravno!

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E