Patrijarh srpski Porfirije za Vidovdan posetio kompleks crkava na Bagdali
Četvrtak, 08. Jul 2021.

Veliko gradilište – kompleks crkava na Bagdali i novi grandiozni Hram Svetih Arhangela, koji je u izgradnji – posetio je prilikom boravka u Kruševcu – u čast Jubileja 650 godina Grada – Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Porfirije.

Patrijarh je razgovarao sa radnicima kruševačke „Tehnogrdanje“, koji prema projektu arhitekte Ivana Anđelića, od 24. novembra 2019. godine, neumorno rade na izgradnji Hrama.

Gradi se po uzoru na Dušanove Arhangele kod Prizrena. O detaljima gradnje uz podršku Grada Kruševca i viziji budućeg Kompleksa Sabornog kruševačkog Hrama sa više molitveno-kulturnih sadržaja i prekrasnim prostorom za okupljanje mladih – sa Patrijarhom su razgovarali gradonačelnica Jasmina Palurović, Episkop kruševački Gospodin David i jeromonah Sergije Radivojević.

Patrijarh je obišao i Crkve Svetog Jovana Krstitelja i Rotondu – Njegoševu kapelu, posvećenu Svetim Velikomučenicima i Pobedonoscima Georgiju i Dimitriju, kao i Park „Srbija“, sa 12 maketa srpskih svetinja.

Patrijarh Porfirije je uputio blagoslove svim Kruševljanima i izrazio nadu da će se kruševački Arhageli osveštati njegovom rukom i uskoro čuti zvona.

Izvor: RTK

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E