Ovogodišnji Festival balona nadmašiće sve prethodne
Petak, 26. Jul 2019.

Ovogodišnji četvrti po redu međunarodni festival balona "Let iznad Kruševca kroz oblake", koji je uz "Srednjevekovno venčanje" u porti Lazarice, postao jedna od najvećih atrakcija Turističke organizacije Kruševca, po svemu sudeći, nadmašiće sve dosadašnje, jer oganizator priprema spektakl za pamćenje.

Sa izletišta Bagdala, pokraj novootvorene tematske turističke destinacije, parka minijatura "Srbija" koji krasi deset vernih replika značajnih srpskih crkava i manastira, iznad Kruševca od 2. do 4. avgusta leteće na desetine domaćih i inostranih balona. Posetioci velikog spektakla uživače u veličanstvenom programu.

Prvog dana, 2. avgusta,  goste na Bagdali zabavaljaće Hari Mata Hari. Sutradan je na programu Dženan Lončarević, a potom, 4. avgusta, za zabavu je zadužen "Millennnium Modern orchestra".

Za  let balonima iznad Kruševca, inače, vlada veliko interesovanje. Ovoga puta posebno, jer će se iz balona sa visine na Bagdali jasnije ocrtavati granice u obliku teritorije države Srbije na nedavno otvorenom Parku minijatura "Srbija"  sa manastirima Žiča, Mileševa, Ravanica, Tronoša, Studenica, Gračanica, Lazarica, Krušedol, Pećka patrijaršija i Hram Svetog Save.

U okviru manifestacije balona biraće se i nova mis Kruševca. Ovu titulu prošlog avgusta ponela je studentkinja anglistike Maja Milovanović.

 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E