Odlazak velikana: Milija Vuković (1947. - 2020.)
Četvrtak, 16. April 2020.

Jutros nas je u svojoj 73. godini, nakon duge i teške bolesti, napustio čuveni glumac Milija Vuković. Bio je doajen srpskog glumišta i dugogodišnji prvak drame Kruševačkog pozorišta.

U svojoj plodonosnoj karijeri ostvario je preko 150 uloga, kako na matičnoj sceni tako i širom regiona, za koje je osvojio veliki broj najznačajnijih nagrada. Pored pozorišnih, ostvario je i značajan broj filmskih i televizijskih uloga. Izneo je širok dijapazon glumačkih ostvarenja, bio inspiracija svim mlađim glumačkim generacijama i jedan od utemeljivača srpskog modernog pozorišta. Svojom odlukom da ostane u Kruševcu doprineo je da se grad pozicionira kao jedan od pozorišnih centara u Srbiji i time zavredio poštovanje svih budućih pokolenja, kako stvaralaca, tako i obožavalaca pozorišne umetnosti. Tokom svoje glumačke karijere odigrao je sve najznačajnije uloge iz dela srpske i svetske književnosti. Njegovo glumačko stvaralaštvo ostaće upamćeno i cenjeno kroz sve naredne generacije umetnika i publike.

Uz ogroman broj uloga u matičnoj i, kao gost, gotovo svim srpskim profesionalnim pozorišnim kućama Milija Vuković ostavlja u amanet i veliki broj filmskih i televizijskih rola: Marko (Lager Niš), Doktor Krsmanović (Srećni ljudi), Mika (Agencija za SiS)... kao i najsvežija i najupečatljivija - lik Mitra u serijalu (Selo gori...).

Komemoracija će se obaviti najesen u Kruševačkom pozorištu, a sahrana će biti u petak, 17. aprila u 14:00 časova na Novom groblju u Kruševcu, u krugu porodice.

 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E