Obeležen početak izgradnje novog velikog Hrama na Bagdali
Četvrtak, 28. Novembar 2019.

Osvećenjem i postavljanjem kamena-temeljca i Povelje u temelje novog hrama na Bagdali, Rukom Episkopa kruševačkog Gospodina dr Davida Perovića, na Dan Svetog Kralja Stefana Dečanskog 24. novembra 2019. godine, zvanično je obeležen početak izgradnje novog velikog Hrama na Bagdali, posvećenog Svetim Arhangelima Mihailu i Gavrilu i ostalim Nebeskim silama bestelesnim, a po uzoru na zadužbinu cara Dušana, Manastir Svetih Arhangela kod Prizrena.

Naše je da se radujemo i da najlepše misli vezujemo za budući hram svojim  prilozima, rekao je episkop David istakavši da sveti prinos u miru uznesmo u saborno delo kao ukras Kruševca i naše eparhije i da se svi zajedno nađemo pod kupolom ove svetinje. 

U godini velikih jubileja, 800 godina Autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve i 630 godina od Kosovskog boja, svečanom činu osvećenja i polaganja kamena-temeljca i Povelje u temelje novog Sabornog hrama na Bagdali, pored velikog broja naroda Kruševca i okoline prisustvovali su i članovi Građevinskog odbora Episkop kruševački David, direktor Bezbedonosno informativne agencije Bratislav Gašić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, generalni direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić, privrednici Janko Miletić, Boban Gašić i Zoran Njegovanović, arhitekta Ivan Anđelić, protojerej-stavrofor Dragi Veškovac i jeromonah Sergije Radivojević kao i predstavnici rukovodstva grada Kruševca.

Radovi na pripremi zemljišta počeli su u ponedeljak, 18. novembra, a izvođač je kruševačko preduzeće Tehnogradnja. Dugoočekivani Saborni Hram na Bagdali, treći uz Crkvu Svetog Jovana Krstitelja i Rotondu posvećenu Svetom Đorđu i Svetom Dimitriju, gradiće se prilozima vernog naroda i okoline, ali i Kruševljna koji žive širom sveta.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E