Autor fotografije: 
restoran bagdala
Neponovljivi Leo zaposeo svoje mesto na Zidu velikana
Petak, 15. Februar 2019.

Vreme je i da se pohvalimo da smo ambijent Velike sale restorana "Bagdala", tačnije njenog Zida velikana u VIP delu, dopunili portretom srpske i negdašnje jugoslovenske velike pevačke zvezde - Lea Martina alijal Miloša Jovića.

Naravno da nije teško obrazložiti zašto je ovaj umetnik tako bitan za celokupnu istoriju balkanske zabavno-muzičke scene, dovoljno je samo nešto izoštrenije ponovo čuti "Odiseju" ili "Volim te", koje je otpevao u ranim '70-tim godinama prošlog veka i shvatiti koliko je savremenih svetskih pop, soul, bluz, džez pa i rok elemenata ubrizgao u sve svoje velike pesme i albume, pre svih ostalih sa tadašnje scene. Možda je i svojevrsan kuriozitet činjenica da je Leo sam, u većini pesama koje je otpevao, i odsvirao sve duvačke instrumente.

 

 

Rođen je u okolini Blaca, s one strane Jastrepca. Nedavno je bio gost, baš u nedrima voljene planine detinjstva, Jastrebac Lake Resort-a, i učinio nam tu čast i zadovoljstvo bliskog druženja u restoranu, čak i povlašćeni status uživanja u njegovom nesalomivom glasu. Veli da će uskoro ponovo na ovu stranu.  

Tako smo uz velikane Novaka Đokovića, Marinu Abramović, Emira Kusturicu, Žila Verna, Paola Koelja, Bila Gejtsa i Dan Tanu dobili još jedan portret besmrtnika na Zidu velikana - prvi iz sveta muzičke umetnosti. S razlogom prvi.

 

  

 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E