Miloš Đurović glavni lik u seriji "Crveni mesec"
Ponedeljak, 27. Maj 2019.

Pala je prva klapa nove istorijsko-ljubavne serije "Crveni mesec" televizije Pink, čiji su idejni tvorci Željko Mitrović i Roman Majetić. Lepu ćerku austrougarskog poslanika tumači mlada glumica Ivana Dudić, dok će lik hrabrog srpskog oficira dočarati Kruševljanin Miloš Đurović. 

Ljubavna, ali i snažna istorijska priča smeštena je u period od avgusta 1913, nakon pobede Srbije u balkanskim ratovima, kada je povratila deo teritorije, do kraja 1915. godine, kada je austrougarska vojska okupirala Beograd. Glavni junak, mladi srpski oficir koga tumači Miloš Đurović, vraća se sa ratišta u rodnu kuću. Svadba mu je, tradicionalno, već zakazana, ali zaplet priče započinje kada se ćerka austrougarskog poslanika, koju igra Ivana Dudić, zagleda u njega. Nedopustivo za to vreme, koketna mlada dama ne krije svoja osećanja.

- Postupci kapetana Nikole Stanimirovića plod su ljubavnog zanosa. Kada u njegov život uđe lepa i intriganta zavodnica, on biva uvučen u vrtlog strastvene ljubavi i nema drugog izbora nego da dozvoli sebi slatki zalogaj zabranjenog voća - kaže Đurović.

Miloš se proslavio ulogom Gavrila Principa u filmu "Branio sam Mladu Bosnu" i ulogom u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", a "Crvenom mesecu" privukla ga je, kaže, činjenica da je njegov lik u potpunosti izmišljen. To mu daje prostora da se "razmahne".

- Izazovno je tumačiti časnog čoveka, odanog domovini i podređenog normama tog vremena, koji poštuje moralne vrednosti i tradiciju, a onda poklekne pred strašću - ističe Đurović i dodaje: - Ljubavni trougao u kome će se Nikola naći poseduje izvesne bliskosti sa mojim privatnim životom. Zato mi neće biti teško da sve to iznesem.

Rasplet njihove ljubavne drame (koja je plod mašte autora) odvija se u realnom istorijskom periodu pred Veliki rat, pa se u scenariju pojavljuje još dvadesetak glavnih likova, uglavnom stvarnih istorijskih ličnosti. Biće tu dramatičnih događanja, špijunskih intriga, diplomatskih nadmudrivanja, političkih spletki i prevara.

Na gotovo 6.000 m2 eksterijera u Šimanovcima grade se rekonstrukcije palate hotela "Moskva", Belog dvora, jedne cele avenije i nekoliko gradskih ulica. A budžet za seriju je pet miliona.

Projekat od 120 epizoda priprema se već godinu dana, a kako je poseban naglasak autora stavljen na oživljavanje epohe, u pisanju scenarija Romanu Majetiću pomaže nekoliko istaknutih istoričara. Najavna špica serije već je snimljena, a izvodi je Bora Đorđević, koji je obradio pesmu "Stani, stani, Ibar vodo".

Početkom snimanja zadovoljan je i scenarista i reditelj Roman Majetić, koji je istakao da je ovo najzahtevniji projekat na kom je radio u dosadašnjoj bogatoj karijeri.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E