Lisice na Bagdali
Utorak, 01. Oktobar 2019.

Na društvenim mrežama krajem avgusta pojavili su se fotografije lisice, mnogi tvrde da je čak reč o čitavom leglu, na Bagdali i na obodu ovog popularnog kruševačkog izletišta.

Za sada se pretpostavlja da nije zaražena besnilom i da je u pitanju mlada jedinka u potrazi za hranom. Upravnik Lovišta Kruševac, Milomir Cvijić kaže da je broj lisica u Lovištu povećan jer se poslednjih 6 godina sprovode akcije oralne vakcinacije predatora.

U ovom slučaju, kako kaže Civić, Lovačko udruženje ne može mnogo da preduzme jer se lisica pojavila u urbanoj sredini, odnosno na ne lovnom području. Za lisice nije uobičajeno da silaze u gradska naselja, naročito u ovo doba godine, kažu lovci i apeluju da im građani ne prilaze. 

Kao i obično javnost je potpuno podeljena u komentarima šta valja činiti - jedni su za radikalno uklanjanje ovih (za sad) simpatičnih "uljeza", dok drugi oštro zagovaraju "mirnu integraciju"... Mi da dodamo - očito i lije znaju gde je najlepše!

 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E