Autor fotografije: 
Jovan Milosavljević
Kruševac Geto: Preslušajte epsku "Snežanu"
Petak, 19. Oktobar 2018.

Album "Snežana" je prvo zvanično izdanje grupe u ovoj formi, i predstavlja imaginaciju jednog lika u koju su satkane vrline i mane prosečne provincijalke. 

Kruševac Geto (a mogli bi ih nazvati i Reperima s Morave) čine Nikola Trišić i Nikola Mileković, dva urnebesno duhovita lika koji već sedam godina u kontinuitetu objavljuju video singlove i kupe, za naše prilike, fantastično velike brojeve organskih pregleda. Do sada nisu imali gotovo nikakvih pretenzija da, na bilo kakav organizovaniji način, pokreću medijske kampanje u svrhu ozbiljnog proboja na srpsku i reginonalnu muzičku scenu, ali se u zadnjih mesec - dva sve fundamentalno promenilo. Najpre su u kruševačkom studiju "Košnica" osmislili i snimili tematski mini album (šest pesama) pod nazivom "Snežana", a ovih dana se to njihovo prvorođeno dugosvirajuće čedo pojavilo i pred publikom.

O čitavom novonastalom projektu detaljno za Rockomotivu govori Nikola Trišić: 

- Album "Snežana" je naše prvo zvanično izdanje u ovoj formi, i predstavlja imaginaciju jednog lika u koju su satkane vrline i mane prosečne provincijalke. 

Obzirom da postojimo skoro osam godina, rešili smo da konačno snimimo naš prvenac album, i time najavimo i naredne.

Kruševac geto je, (apsurd), nastao 2011. u Beograd iz neke nostalgije za rodnom grudom, ali likovi koji nose pesme su na kraju, ništa manje različiti od većine, mislim na govorno podneblje... Snežana je svako i svaka. Ona nosi taj teret, i etiketu nekog koji stalno nešto kvari, koji nije dorečen, ali sa druge strane neprestano nam daje nadu da postoji svetlo na kraju tunela, da je spas tu iza ugla. Paradoksalno toj činjenici, neretko se u našim pesmama pronalaze možda, i više onih koji nisu iz našeg okruga, što nama dodatno daje motivaciju i pospešuje stvaralački duh.

Ovaj album kao i naši dosadašnji brojni hitovi su umotani u jednu sarkastičnu satiru sa vrlo duhovitim "panch-evima", što je, u stvari, naša lična karta po kojoj smo prepoznatljivi i autentični.

Snežanu volimo, ne možemo bez nje, ona je tu sa nama, čuvamo je i ne damo... Volimo da nas snađe, iako nas nekad izneveri, ali sve joj je oprošteno pošto neretko i ona prašta.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E