Gde Moravski koridor ulaziti na teritoriju Kruševca
Utorak, 03. Decembar 2019.

Moravski koridor, od Pojata do Preljine povezaće koridore 10 i 11, kao i pola miliona ljudi koji žive u centralnoj Srbiji.  Biće i prvi „digitalni“ autoput u Srbiji. Trebao bi da bude završen do 2022. a vrednost radova procenjuje se na 755 miliona evra.

RTK je istraživao kojom trasom Moravski koridor prolazi teritorijom grada Kruševca, šta i gde će sve osim auto – puta biti izgrađeno na toj trasi.

Javni uvid plana područja kroz koji će proći Moravski koridor završen je u avgustu gde su sve sugestije, molbe i primedbe građana kroz čiju teritoriju naovi auto put zreba da prođe, uzete u raznatranje. Tokom prošle nedelje završen je i dodatni javni uvid vezan za tehničku doradu ističe direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Vojkan Tutulić:

- Moravski koridor, odnosno auto put Pojate-Preljina, ili kako ga još nazivaju „srpski koridor“ spaja dva evropska koridora -10 i 11. Na 14-tom kilometru od Pojata gde počinje, auto put će trasom ulaziti na teritoriju grada Kruševca. To je ovde kod zaobilaznice u Makrešenu. Na 35-tom kilometru, a to je iza Bele Vode, izlaziće sa teritorije Kruševca. Dužina auto puta kroz teritoriju naše lokalne samouprave je 21 kilometar.

Od Koševa, 600 – 700 metara od postojećeg kružnog toka, trasa autoputa izlazi na Zapadnu Moravu i tu će se graditi most:

- Drugi most će biti preko Morave u Šancu. Dakle, na teritoriji Kruševca, na trasi autoputa biće izgrađena 2 mosta, dve petlje i naplatne rampe i nadvožnjak na mestu postojećeg mosta kod Jasičkog puta, a paralelno sa izgradnjom nove trase na teritoriji grada biće izgrađen i jedan novi lokalni put.

Novi autoput projektovan je za brzinu od 130 kilometara na sat. Biće širok 30 metara sa po dve kolovozne trake i zaustavnim trakama u oba smera. Izgradnjom Moravskog koridora Srbija će dobiti prvi „digitalni“ auto put sa optičkim i digitalnim kablovima, besplatnim internetom i obaveštenjima za vozače. Prolaziće kroz Ćićevac, Varvarin, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo, Mrčejevce i Čačak. Na području od Pojata do Preljeine planirane su industrijske zone. Moravski koridor planirano je da bude gotov do 2022. godine a vrednost radova procenjuje se na 755 miliona evra.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E