Belevodska rozeta na kružnom toku kod kasarne
Subota, 31. Avgust 2019.

Na kružnom toku kod kasarne „Car Lazar“ postavljena je kamena „rozeta“ koja predstvalja simbol srednjovekovne kulture i duhovnosti.

“Belovodska rozeta” ili “Cvet u kamenu” postavljena je na kružnom toku kod kasarne “Car Lazar”, a ideja se razmatrala već duže vreme. Reč je o umetničkom delu koje iziskuje dosta vremena i truda, a u prilog tome govori i podatak da se u izradu “Cveta u kamenu” uključilo nekoliko ekipa. Idejni tvorac je Miodrag Jeftić, projekat je uradi profesor  Milan Milošević, dok je, u belovodskom peščaru, “rozetu” isklesao Veroljub Milosavljević iz Brajkovca.

Rozeta je postavljena i da podseti građane, ali i sve one koji dolaze u Kruševac, na istoriju i kulturu našeg kraja. 

Rozeta je arhitektonski element dekoracije u obliku ružinog cveta sa stilizovanim laticama. Na našim prostorima je jedan od najupečatljivijih elemenata crkava moravske škole.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E