Autor fotografije: 
restoran Bagdala
Baloni jači od oluje (foto galerija)
Ponedeljak, 05. Avgust 2019.

U ova tri dana Festivala balona mogao bi da se smesti pristojan roman - od gotovo pa tragično besne oluje, koja je nebo nad Bagdalom pocepala u petak veče, pa do nedeljnog trijumfa želje za lepim, nošene dobro znanim glasom Harija Varešanovića...

Turistička organizacija grada Kruševca se, kao i prethodnih godina, svojski potrudila da od prvih dana avgusta stvori bajkovite uspomene Kruševljanima i njihovim gostima, načinivši od Bagdale veliki poligon za protok radosnih misli i dobrih igara... ali se, kao i tokom čitavog leta, vreme u petak surovo poigralo s brižljivo pripremljenim velikom otvaranjem. Strašna oluja se stuštila sa severa zemlje i za samo pola sata poništila sav trud organizatora, kao i mnogobrojnih izlagača i učesnika festivala - uništila veliku scenu i pripremljeni razglas, tako da nije bilo nikakve šanse da se nastavi gde se stalo.

Dženan Lončarević pre nastupa, na konferenciji za medije ispred restorana "Bagdala"

Ipak ima neke nebeske pravde - od veličanstvene duge, koja je dobrih 20 minuta natkriljavala carski grad, sve je u naredna dva dana bilo naklonjeno planiranom programu.

Dugo najavljivani Dženan Lončarević realno je svojim obožavaocima ponudio manje nego što su oni od njega očekivali. Istina je da poseduje dobar vokal i da voli da flertuje sa takozvanim rokerskim stilom u načinu interpretacije, ali su prisutni očekivali daleko više njegovih autorskih pesama, a dobili, u velikom delu nastupa megapotpuri "od Silvane do Nirvane"... Tri podignuta balona su, pak, kao i finalne večeri, delovala impozantno, a retki srećnici su uspeli da se u njima izdignu i koji metar iznad zemlje.

Nedelja je, dakle, bila taj dan velikih očekivanja, pre svega jer je slavna sarajevska pop postava Hari Mata Hari nekako uspela da se reorganizuje i ipak nadoknadi svoje nesviranje od petka. Pre njih i zanimljiv nastup kruševačkog Milenijum benda. I hiljade onih koji su došli na svoje Brdo da iz sveg glasa otpevaju koju od sebi omiljenih strofa ih pregolemog opusa Hajrudina Varešanovića i njegovih ortaka. Srećna lica i stotine njih koji su pojurili kasnije po selfi i autogram svedoče o još uvek velikoj popularnosti čuvenog Bosanca.

Hajrudin Varešanović pre nastupa, na konferenciji za medije ispred restorana "Bagdala"

Milenijum bend iz Kruševca

Hari u VIP salonu restorana "Bagdala"

Prođe tako još jedan bagdalski letnji festival. Čekamo vas u restoranu Bagdala, na velikoj terasi, poslednjeg vikenda avgusta - kada je na redu naša tradicionalna manifestacija "Pivo & kobasice". 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E