75 godina od oslobođenja Kruševca
Ponedeljak, 14. Oktobar 2019.

Kruševac će, tradicionalno, brojnim programima obeležiti 14. i 15. oktobar, dane oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu. Prigodne sadržaje su tim povodom pripremile kruševačke ustanove u kulturi, a biće otvoren i Park prijateljstva.

Kruševačko pozorište je, u susret Danu oslobođenja, premijerno izvelo predstavu „Zbogom, gospodine Hafman“, za koju se, prema rečima upravnika Branislava Nedića već traži karta više. Ova kuća u saradnji sa Gradskom upravom i Radio televizijom Kruševac priprema i svečanu akademiju. 

Turistička organizacija je, u okviru XV međunarodnog festivala turističkih publikacija „Kofer slova“, tokom vikenda okupila predstavnike 50 turističkih organizacija.
Narodni muzej je, u gradskoj Galeriji, priredio 59. oktobarsku izložbu.  

Izložbu publikacija iz Fonda zavičajnog odeljenja pod nazivom „Pre 75 godina“ te književni kolaž program„Slovo o gradu“ pripremila je ovdašnja Narodna biblioteka. 

U okviru obeležavanja 14. oktobra Istorijski arhiv će, u Galeriji Milića od Mačve,  organizovati okrugli sto „75 godina od oslobođenja Kruševca u II svetskom ratu“.

Društvo za bobru protiv šećerne bolesti organizovalo je, u subotu, manifestaciju Sportom menjamo dijabetes. U holu Kruševačkog pozorišta će biti otvorena izložba „Kako vidim Srbiju“ na kojoj je trideset nagrađenih likovnih radova dece iz pobratimskog ruskog grada Lipeck. 

Na Dan oslobođenja, 14. oktobra, predstavnici Gradske uprave, organizacija i udruženja te pobratimskih gradova, položiće cveće na spomen obeležja na Slobodištu, kod Fontane, na Spomenik Kosovskim junacima te na spomen ploču poginulim ruskim vojnicima na Rasini i na Spomenik ruskom vojniku u Lazarici. 

Danas će biti otvoren i Park prijateljstva, prostor nedaleko od zatvorenih bazena, uređena, zelena površina. 

U 18 časova,u Kruševačkom pozorištu, će biti održana Svečana akademija. 

 

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E