Autor fotografije: 
restoran bagdala
2. Bagdalska tucijada - 28. aprila u podne!
Četvrtak, 25. April 2019.

Poštovani prijatelji, pozivamo vas na 2. Uskršnje prvenstvo Kruševca u tucanju vaskršnjim jajima, koje će biti održano u Restoranu Bagdala, na Uskrs, u nedelju 28. aprila. 

Ponesite svog kućnog šampiona i prijavite se do 11 sati na garderobi restorana. Takmičenje će, uz prisustvo kompetentnih arbitara, po kup sistemu, otpočeti tačno u podne.

Vlasnik šampionskog jajeta kao nagradu dobija, od Restorana Bagdala, kao organizatora i pokrovitelja ovog nadmetanja, ručak za četiri osobe po izboru – u terminu koji sam odabere.

Podsećamo - prošle godine pobednica prvog takmičenja, u izuzetno jakoj konkurenciji, bila je Olga Petković iz Kruševca.

PROPOZICIJE:

1. Takmičarska jaja moraju biti vaskršnja (kuvana i ofarbana) i obavezno kokošija. Jaja druge živine slična kokošijim, kao i kokošija jaja slična jajima druge živine nemaju pravo učešća. U takmičenju učestvuje jedno jaje – jedan takmičar. Takmičari moraju biti stariji od 12 godina.

2. Pre početka takmičenja žiri je dužan da izvrši pregled svih takmičarskih jaja i zabeleži ih specijalnim znakom tako da se ne mogu u toku takmičenja zameniti.

3. Zabeleženi znak na jajetu takmičar mora pokazati žiriju i protivniku neposredno pre takmičenja. Ako u toku takmičenja bude utvrđena nepravilnost – udaranje protivničkog jajeta sa strane, oba takmičara ispadaju iz daljeg toka takmičenja.

4. Takmičenje se vrši vrhom jajeta, a ako se dogodi da oba vrha budu razbijena, oba takmičara ispadaju iz daljeg toka takmičenja.

5. Svaki učesnik Tucijade koji za vreme trajanja takmičenja primeti bilo koju nepravilnost vezanu za prethodno navedena pravila dužan je da to u što kraćem roku prijavi žiriju.

O Nama

Restoran se nalazi iznad grada na istoimenom brdu usred listopadne šume. Raspolaže zatvorenom salom sa 150 mesta i baštama koje mogu da prime i ugoste više od 300 posetilaca.

Enterijer restorana ima odvojen biznis deo i zbog toga je idealan za organizovanje seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka.

Kontakt

Adresa

  • Restoran Bagdala
    Prvomajska bb
    Kruševac, Srbija

  • 43°34'32.0"N 21°19'08.4"E